איך תרוויחו כסף מהתמונות שגם ככה צילמתם?

מאת יום שני, ינואר 8, 2018 No tags Permalink 1

פורסם לראשונה בגיקטיים

כצלם מקצועי בעברי, צילמתי אלפי תמונות במצלמות מאוד יקרות, חלקן בנות יותר מעשור וכבר אינן רלוונטיות בגלל אופיין החדשותי (אולי לצרכי ארכיון) אך חלקן יכולות להיות מאוד שימושיות גם היום. יש היום לא מעט אתרים שישמחו לקבל מכם את התמונות הטובות שלכם ויציעו אותן למכירה לקהל הרחב תמורת השתתפות ברווחים.

כמה מכם מכירים את אחת התמונות המוכרות ביותר שצולמו ב-2017? (מטה). התמונה הזו היא פרי צילומו של צלם ספרדי שמתמחה בתמונות סטוק למכירה כחלק מסדרת צילומים דומה. הוא לא תיאר לעצמו שאלפי אזרחי אינטרנט שונים ישתמשו בתמונה שלו ליצירת memeים שונים, מהם כמובן הוא לא ירוויח כלום למעט חשיפה ותהילת עולם (וכמה ראיונות יוקרתיים).

Antonion Guillem

זה אולי לא יעשה אתכם עשירים, אבל לפעמים תמונה שחשבתם שאין לה ערך תהפוך למוצלחת מאוד ותניב לכם הכנסה חודשית יפה של כמה עשרות (ואולי יותר) דולרים בחודש, ממש כמו הענתיקות בעליית הגג של סבתא. שווה, לא? ולשאלתכם, כן, יש אתרים שאפשר להעלות אליהם תמונות שצולמו בנייד.

אז איך תרוויחו כסף מהתמונות שגם ככה צילמתם?

ההמלצה הראשונה שלי היא להיכנס לאתרים שאספתי עבורכם ברשימה מטה ולראות את אופי התמונות הנמכרות בהם, חלקם ידרשו תמונות ממש-ממש טובות בעוד אתרים אחרים יבחנו גם תמונות פחות טובות שיש להן ערך מוסף. יש גם אתרים שיסכימו לקבל כל תמונה שלכם אבל לא סביר שהם יציעו אותן למכירה. בכל אתר כזה יש רשימת דרישות מינימליות ומדריך איזה תמונות לשלוח, חשוב לשים לב שבחלק מהאתרים לא תוכלו להעלות את אותן תמונות ותחתמו על הסכם בלעדיות שאומר שלא תוכלו להעלות את אותה תמונה בעוד 10 אתרים שונים.

בשלב השני, פתחו תיקייה חדשה שבה תרכזו את מיטב התמונות שלכם מכל תמונות הארכיון, מהסלולרי או מהמצלמה שלקחתם לטיול האחרון (מציע לכם להתחיל לסנכרן תמונות למחשב).

לאחר שוידאתם שיש לכם תמונות מקור באיכות טובה (והזכויות על התמונות שייכות לכם) בחרו את האתר (או אתרים) אליהם תעלו את התמונות.

רוצים לשדרג את הצילום הסלולרי שלכם? הצטרפו לקהילה שלנו!

כדי לבחור את האתר הנכון, יצרתי את הרשימה מטה:

ShutterStock

אולי אתר מכירת התמונות הנפוץ והמוכר ביותר לאדם הפשוט. כשתעלו תמונה, זכויות היוצרים יישארו שלכם והתשלום לכל מכירה הוא בין $0.25 ל-$28, תלוי בגודל התמונה.

iStock

אתר מבית Getty Images ואחד המובילים בעולם. כאן תרוויחו 15%-45% על כל תמונה שנמכרת. אם תרצו לקבל יותר תוכלו לתת בלעדיות ולהעלות את אחוז המינימום ל-22% מכל תמונה שתמכרו.

Eyeem

כנראה האתר לכל צלמי הסלולר שקוראים את הכתבה. בניגוד לאתרים הגדולים שיבקשו תמונה מקורית בגודל של עשרות מגה וברזולוציה מפלצתית של מצלמת DSLR, ב-Eyeem תוכלו להעלות תמונות החל מ-2 מגה לתמונה. האתר הוא בעצם סוג של רשת חברתית לצלמים שבה תוכלו לבחור אם רק להציג את התמונות הטובות שלכם או גם ממש למכור אותם. אם החלטתם למכור כל תמונה עוברת תהליך הערכה ארוך (לפעמים למעלה מחודש). הטובות שבטובות שהעורכים זיהו פוטנציאל מסחרי יגיעו למכירה ב-Getty Images. כדי לעלות למכירה יש לעמוד בקריטריונים מאוד נוקשים מבחינת נושאי הצילום, אם התמונה מכילה דמויות תצטרכו להחתים אותם על שחרור הזכויות בתמונה, מאוד מומלץ לקרוא את השאלות הנפוצות לפני שמעלים תמונות.

ב-Eyeem תרוויחו 50% מכל מכירה, מחיר התמונות נע בין $20 ל-$250, תלוי בסוג הרשיון שניתן לתמונה והשימוש לשמו היא נרכשה. בונוס נחמד שיש באתר הוא תחרויות צילום נושאות פרסים שניתן להשתתף בהן.

תמונת הסטוק האחרונה שהעליתי. כי מי לא אוהב חלזונות? (צולם בגלקסי 8 פלוס)

Fotolia

אחד האתרים הותיקים בתחום, שני היתרונות הגדולים שלו- לא תצטרכו להגיע לרף מינימום כדי למשוך תשלום והעובדה שנרכש ע”י Adobe עוזרת מאוד בכך שמעצבים וגרפיקאים יוכלו לרכוש את התמונות שלכם ישירות ממשפחת התוכנות של Adobe (פוטושופ, אילוסטרטור וכו’) והתשלום יעבור אליכם. בפוטוליה אפשר להעלות תמונות, קבצי גרפיקה מסוג וקטור וסרטוני וידאו. התשלום נע בין 20%-46%.

Alamy

אתר פחות מוכר אם כי מכירת תמונה דרכו תזכה אתכם ב-50% מסכום המכירה וזה כבר יתרון. בניגוד לאתרים רבים בהם התמונה שלכם תימדד ביופיה וברווחים שהיא תניב לאתר, ב-Alamy התמונה שלכם תימדד ברמה הטכנית בלבד, כל עוד תעברו את הסינון הטכני הקפדני, לא אכפת להם (טוב, לא לגמרי) מה יש בתמונה שלכם. האינטרס שלכם אמור להיות להעלות תמונות שיש להם דרישה. כאן תוכלו לקרוא את הדרישות הטכניות.

יש עוד המון אתרים אך קצרה היריעה מלהכניס רשימה ארוכה שכזו. אם האתרים מעלה לא ענו לדרישותיכם, חיפוש קטן בגוגל יניב רשימה מאוד ארוכה של אתרים שישמחו לארח את התמונות שלכם, רק תשימו לב לאותיות הקטנות.

איך תעלו את סיכויי המכירה של התמונות שלכם?

  • אתרי הסטוק יעשו המון כדי לכוון אתכם לתמונות שימכרו יותר ויניבו יותר רווחים גם לכם ובעיקר להם. חלקם יעלו בלוגים על טרנדים חמים לצילום בתחילת חודש מסוים, בו הם ממליצים לכם מה לצלם ולהעלות כדי להעלות את הסיכוי שלכם למכור. בחלקם יש מערכת פורומים של צלמים מנוסים שישמחו לתת לכם פידבק או לעזור לכם להבין למה התמונה שלכם לא עברה סינון.
  • אל תתייאשו. העליתם את התמונה הכי טובה שצילמתם אי פעם והיא לא עברה את הסינון? כנראה שהיא לא מתאימה לאתר הזה, נסו באתר אחר. גם אם היא אושרה ולא נמכרת, אולי היא יפה בעיניכם אבל אין לה באמת ביקוש?
  • מצלמים בסלולר? שדרגו את יכולות הצילום של הסלולרי שלכם- קראו את המאמר הבא כדי ללמוד איך.
  • פשפשו בארכיון התמונות שלכם, אולי תמצאו דברים שפתאום קיבלו ערך מחדש.
  • דאגו לתייג את התמונות שלכם הכי טוב שאפשר, ממש כמו שבאינסטגרם אתם משתמשים בהאשטאגים רלוונטיים כדי לקבל עוד לייקים, גם באתרי מכירה תצטרכו לתייג את התמונות שלכם כדי שמי שמחפש תמונה מסוימת (סנאי עושה עמידת ראש בסנטרל פארק, לדוגמה), ימצא אותה.
  • אל תשימו על התמונות שלכם לוגו, טקסט או סימן מים (Watermark), אם התמונה שלכם תגיע למכירה האתר המוכר כבר יעשה את זה עבורכם. אם תעלו תמונה עם גרפיקה כזו, היא תיפסל מיידית.
  • שימו לב שבחלק מהאתרים יתנו לכם אישור להעלאת תמונות רק אחרי 3 תמונות שתשלחו לבדיקת החשבון שלכם. אם לא תאושרו לא תוכלו להעלות תמונות לאתר, אז שימו שם את התמונות החזקות ביותר שלכם רק אחרי שקראתם את המדריך והתקנון לבחירת תמונות של אותו אתר.
  • חלק מהאתרים ידרשו מכם אישור של הדוגמנים או הארכיטקטורה שבתמונה, ודאו שיש לכם אותם מבעוד מועד.
  • תמונות המכילות לוגואים לרוב לא יאושרו לשימוש מסחרי, אלא מגזיני בלבד (ולרוב לא משלמים על שימוש כזה).

שדרגו את היכולות של המצלמה הסלולרית שלכם עם ציוד נלווה

חלק מהנתונים נלקחו מהמקור – https://www.makeuseof.com/tag/places-sell-your-photos-online/

 

 

 

1

No Comments Yet.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *