השלבים לבניית אתר לעסק קטן

מאת יום שני, מאי 24, 2021 No tags Permalink 0

אם יש דבר אחד ששנת הקורונה לימדה אותנו, זה שכל עסק, לא משנה כמה קטן, צריך אתר אינטרנט כדי שלקוחות יוכלו למצוא אותו במרחב הדיגיטלי וכדי למנף את האפשרויות של האינטרנט, אפשרויות החורגות הרבה מעבר למרחב הצרכני הפיזי בעולם ה”אמיתי”. אך אפילו החיפוש הכי זריז ושטחי במהרה יגלה לכם כי יש ממש אינסוף אפשרויות מבחינת ספקי בניית אתרים, פלטפורמות בניית אתרים, טווחי עלויות, סוגי אתרים ושאר משתנים – בהחלט “סלט” מבלבל שעשוי להרתיע עסקים קטנים עם תקציבים מוגבלים וחוסר ניסיון בהקמת אתר. 

למרבה המזל, היום משמעותית פחות מסובך וגם פחות יקר לבנות אתר אינטרנט, במיוחד אם מדובר על אתר פשוט לעסק קטן. יש פלטפורמות מעולות המציעות בניית אתר בזול, בלי צורך לתכנת כלום ועם אלמנטים גרפיים המאפשרים תוצאות טובות בזמן קצר ועם מינימום הוצאות והתעסקות עם ספקים שונים כמו מעצבים, מתכנתים, בוני אתרים וכו’. כדי להקל עליכם את הכניסה המתבקשת והמרגשת לאונליין, עם אתר איכותי ומעוצב משלכם, הכנו לכם מדריך איך לבנות אתר לעסק קטן, בפשטות ובזול. 

במה להתחשב בבניית אתר לעסק קטן

בבניית אתרי אינטרנט, אין נוסחת קסם אחת המתאימה לכל סוגי האתרים, גם לא כאשר מדובר על אתר לעסק קטן. תצטרכו להתחשב במטרות שלכם מהאתר לפני שתצאו לדרך עם ההיבטים המעשיים ועם הכלים המתאימים ביותר לפרויקט האתר החדש שלכם. 

בתחילת התהליך של בניית אתר אינטרנט לעסק שלכם, שאלו את עצמכם את השאלות הבאות:

  • איזה מידע אתם רוצים לתקשר למבקרים באתר?
  • אילו פעולות אתם רוצים שמהמבקרים באתר ינקטו לאחר ההגעה לאתר וצפייה בתוכן שלכם (ירכשו מוצרים, ייצרו קשר, ישאירו פרטים, יגיעו לחנות הפיזית שלכם).
  • כיצד תציגו את המוצרים או השירותים שלכם?
  • האם אתם זקוקים לפתרון טכנולוגי של גלריית מוצרים או פרויקטים קודמים כדי להציג למבקרים באתר את הערך שלכם?

8 צעדים מעשיים לבניית אתר לעסק קטן

  1. בחירת פלטפורמת בניית האתר בה תשתמשו

לאחר שיש לכם כיוון ברור של מה אתם רוצים להשיג מהאתר, אתם יכולים להתחיל לצלול להיבטים הטכניים השונים, כאשר הראשון ואשר ישפיע על רוב השלבים האחרים הוא בחירת הפלטפורמה שעליה תבנו את האתר שלכם. בשוק הישראלי, השתיים העיקריות הרלוונטיות הן וורדפרס או WIX. אתם צריכים פתרון בניית אתרים ידידותי למשתמש, מרובה יכולות ואשר יאפשר לכם לבנות אתר בלי צורך לתכנת. 

  • WordPress: מערכת נפוצה מאוד, רבת יכולות, אפשרויות ותוספים המספקת לכם גישה לכלים נוחים ומעולים לבניית אתרים (אלמנטור למשל), תבניות מעוצבות נוחות ושלל תוספים לשדרוג ושיפור האתר וביצועיו. מצריך אחסון בנפרד.

  • WIX: פלטפורמה סגורה לבניית ואירוח אתרים. ממשק נוח וידידותי לבניית אתר, לפי פורמטים מוכנים של עיצובים ומערכת של Drag & Drop. האחסון מבוצע דרך WIX עצמה ובניית אתר היא די פשוטה – אבל יש לכם פחות שליטה על האתר, פחות יכולות טכנולוגיות וזו גם פלטפורמה פחות טובה מבחינת קידום האתר בגוגל.

  1. בחירת ורכישת דומיין

הדומיין הוא השם של האתר שלכם, מה שמופיע בשורת הכתובת בדפדפן. אידיאלית, הדומיין צריך להתאים לשם העסק שלכם כדי לספק זהות אחידה ולא לבלבל את המבקרים. לעסקים העובדים רק בישראל, דומיין עם סיומת co.il לגמרי יתאים. ההמלצה שלנו אם רוכשים דומיין מספק ישראלי היא דרך LiveDNS ואם מספק בחו”ל אז דרך Namecheap

  1. בחירת ספק אחסון ורכישת חבילה

סעיף זה אינו רלוונטי אם בחרתם בפלטפורמת בניית אתרים במודל של All in One כמו WIX. לאתרי וורדפרס, יש צורך לרכוש חבילת אחסון – הכוונה היא לפתרון התשתית עליו “יישב” האתר שלכם. אנחנו ממליצים בחום על פתרון של אחסון אתרים בענן, דרך שירות מנוהל יעיל, מתקדם ובמחירים אטרקטיביים, דרך חברת Cloudways

  1. בחירת תבנית עיצוב לאתר החדש שלכם

כעת יש לבחור תבנית לעיצוב ופריסת האתר, זה מפשט, מזרז ומוזיל את תהליך פיתוח האתר. תבנית מומלצת למתחילים היא Astra

  1. התקנת תוספים שישפרו את האתר ויעזרו לכם להשיג תוצאות

בוורדפרס אפשר להתקין מגוון תוספים (Plug-Ins) באתר שלכם, גם לצורך תוספת כלים ומערכות לאתר (למשל מערכת של חנות דיגיטלית) וגם כדי לשפר את ביצועי האתר עצמו (למשל טעינה מהירה, קידום האתר בגוגל). 

  1. הוספת תוכן איכותי ובעל ערך לאתר

כשכבר יש לכם תשתית של אתר, הגיע הזמן להתחיל לייצר ולהוסיף אליו את התוכן המעולה שאתם יוצרים עבורו ועבור הגולשים שיגיעו אליו. צרו תוכן איכותי, מקורי, מושקע וכזה אשר נותן ערך אמיתי לגולשים וגם שם דגש על אלמנטים שיווקיים ועל חתירה למטרות לשמן האתר הוקם – טקסטים, וידאו, תמונות, הצעות ערך, דפי מוצר/שירות וכו’. 

  1. לבצע קצת אופטימיזציה לגוגל – SEO

לאו דווקא להיכנס לתהליך ארוך ויקר של קידום אורגני של האתר, אבל כן להשקיע מעט זמן ומשאבים בביצוע אופטימיזציות בסיסיות ואפקטיביות כדי שהאתר שלכם יהיה יותר נגיש וחשוף לגוגל ולחיפושים רלוונטיים. 

  1. להעלות את האתר לאוויר

זהו, הכל מוכן ואתם יכולים ללחוץ PUBLISH ולהעלות את האתר שלכם לאוויר! מרגש, משמח ומסמל צעד חשוב עבורכם ועבור העסק שלכם. אך זכרו שאתר צריך תחזוקה, תוספת תכנים ומעקב אחר ביצועים כדי להחליט על מהלכים שיווקיים ולבצע שינויים כדי כל הזמן לשפר את הביצועים ואת התוצאות מהאתר.

סיכום

כפי שהבנתם, בניית אתר הופכת למשימה הרבה פחות מסובכת מבעבר, תודות לפלטפורמות שמציעות בניית אתר בזול, בלי צורך בתכנות. משמעות הדבר היא שכל בעל עסק יכול לעשות זאת בעצמו וליצור לעצמו תדמית ונוכחות דיגיטלית, שהיום אין חשובה ממנה בעידן הדיגיטלי. 

על הכותב

אור פיאלקוב, בן 37, מייסד ומנכ”ל חברת פיאלקוב דיגיטל, חברה המתמחה בפרסום ממומן ומגוון ערוצים נוספים. מומחה בשיווק דיגיטלי, מעביר סדנאות והרצאות בנושא שיווק בעזרת כלים מתקדמים לחברות וליחידים. 

הבעלים של EasyCloud – אחסון אתרי וורדפרס, אחסון VPS חברה שמנגישה את עולם אחסון האתרים בענן בעזרת Cloudways לכל אחד. דרך חברות אחסון הענן הגדולות בעולם עם ממשק נוח, אבטחת אתרים מקסימלית ומחיר מעולה.

תמונה אור
0

No Comments Yet.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *