
זוכרים מה עשינו כילדים לפני שנכנסו לחיינו הטלוויזיה והמחשב? בימים שעוד לא חלמנו על סמארטפון? אז כמובן שתלוי באיזו שנה נולדתם, אבל אני בורכתי בשני מחסומי טכנולוגיה גדולים: נולדתי בתחילת שנות השמונים בקיבוץ. למי שלא גדל בקיבוץ, אסביר בקצרה ש”כבלים” זו מילה שלא ידענו את משמעותה במשך שנים ארוכות, כי היינו בשיא הפריפריה וחברות הכבלים לא טרחו לצאת ללקוחות מחוץ לערים הגדולות. ילדים עם פריבילגיות מיוחדות היו מקבלים מתנה מחשב ענקי ואיטי להחריד, לרוב עם מסך שחור-ירוק ושני כונני דיסקטים. שיא הטכנולוגיה.
אז מה עשינו? “יצאנו לשחק בחוץ”, המשפט שאין אמא קיבוצניקית שלא אמרה אותו בתקופה ההיא, כי לא היה שום דבר אחר לעשות מלבד לקחת כדור ולצאת לשחק על הדשא שמחוץ לבית. אבל לא תמיד אפשר לצאת לשחק בחוץ, אז מה עשינו? בנינו דגמי מטוסים. אטרקציה של ממש, להדביק חלקי מטוס בגודל מיניאטורי במשך שעות, מטוסי הקרב היו הנחשקים ביותר ובגלל הגודל הפיזי של החלקים תמיד היה ילד אחד שמדביק ועוד חמישה שאומרים לו מה לעשות ובמה הוא טועה.
אבל אלו ימים שכבר לא ישובו. כולנו רוצים שהילדים שלנו יהיו סוציאליים ויעשו דברים שיפתחו אותם, מעבר לבהיה בסמארטפון או בטלוויזיה. אז היום אני שמח להציג לכם את Kamigami, שהוא הדבקת מטוסים הדור הבא. המשחק הוא בעצם רובוט משחק המגיע בערכת הרכבה אישית (או זוגית) שבה הילדים, עם או בלי ההורים, ירכיבו לעצמם רובוט מתוחכם הנשלט מהסמארטפון ובעל יכולות תכנות מגוונות. בניגוד למטוסים ודבק, הכיף בקמיגמי ההוא לא רק הבניה עצמה, אלא העובדה שהם קמים לחיים בסיום ההרכבה וניתן לבנות להם המון משחקים עם רובוטים אחרים.
בתמורה ל-49$, בהנחה שתמצאו מישהו בקנדה/ ארה”ב כי אין משלוח לארץ (או פשוט לשלוח עם Shipito), תקבלו ערכה של רובוט אחד (מרץ 2016 נכון לעכשיו), ניתן לבחור אחת מתוך שלוש דמויות קיימות, אותו תבנו בתוך פחות משעה (כך לדברי המפתחים).
לאחר סיום הבנייה מתחיל החלק המעניין, כל זאת בהנחה שיש לפחות שני רובוטים שיכולים לשחק יחד:
- מצב קרב: קרב יריות בין שני הרובוטים הכולל ניקוד על פגיעה מדויקת או התחמקות מפגיעת היריב
- מצב סומו: נסה לדחוף את הרובוט היריב (או להפוך אותו) מחוץ לאיזור שמסומן מראש
- מצב “תופסת”: כמו שהיינו משחקים בדשא בחוץ, רק עם רובוטים. נסו לתפוס את היריב
- מצב תחרות: איזה רובוט יגיע למרחק גדול יותר בפרק זמן קצוב, או מי יגיע ראשון לנקודה מסומנת
- מצב “רועה צאן”: רובוט אחד שמוביל אוטומטית את יתר הרובוטים
הרובוטים כמובן יודעים לדבר אחד עם השני והשליטה עליהם נעשית באמצעות בלוטות’ ואפליקציה סלולרית אותה תוכלו להוריד לאחר הרכישה, ניתן לשדרג את החוויה ולרכוש להם כיסויים שונים או רמפה ממנה יקפצו אם אתם רוצים לגוון.
טעינת הסוללה של הרובוטים מתבצעת באמצעות מטען מיקרו USB, כמו של רוב מכשירי הסלולר שהם לא אייפון, אורך החיים של הסוללה נע בין 30-45 דקות, כמו גם משך הטעינה של הסוללה. כל תהליך ייצור והרכבת המוצר מתבצע בארה”ב, ולא בסין, ולמרות זאת מחיר יחידה אחת אינו בשמיים.
אחלה פתרון למשחק לילדים שאוהבים לבנות ולפרק דברים, הזדמנות מעולה להכניס אותם לעולם הרובוטיקה והתכנות, לימי החורף שבהם אי אפשר “לצאת לשחק בחוץ”.
כמה מהר אפשר להרכיב?
להזמנה- לחצו כאן
1
Leave a Reply