
“וואו, איזה טלפון גדול יש לך”. זה פחות או יותר סיכום התקופה שלי עם מכשיר הנסיון שנשלח אליי מ-Xiaomi. אין אחד שלא ראה את הסלולרי, Mi Max שמו, ולא העיר, ביקש לשחק או לבדוק לאיזה כיס הוא מצליח להיכנס.
שוק הטלפונים הסלולריים עבר תהפוכות בעשורים המעטים בהם הוא קיים, פעם רצינו הכי קטן שאפשר, אחרי זה התחלנו להגדיל ורצינו כמה שיותר גדול ואז החלטנו שגדול מידי זה לא בהכרח טוב וחזרנו לאהוב את מימדי הביניים שלא גדולים מידי. אבל מסתבר שיש קהל שעדיין חשוב לו מסך מאוד גדול, כזה שיד קטנה לא מסוגלת להפעיל לבד וכיסים סטנדרטיים לא נועדו להכיל אותו, וגיליתי את זה רק אחרי שהטלפון הזה נחת אצלי.
יש יתרונות וחסרונות רבים למסכים גדולים: תענוג לקרוא בהם מאמרים, לצפות בסרטונים אך מצד שני הם מהווים מכשול לוגיסטי לנשיאה בכיס או מחזיק טלפונים ברכב.
ה-Mi Max של שיאומי הוא מכשיר מעולה, במחיר משתלם, אם מסך גדול עושה לכם את זה. הגודל הרשמי הוא 6.44″, גדול משמעותית מהגלקסי S7 Edge היומיומי שלי, אבל לשמחתי הרבה, אחרי ששיחקתי איתו קצת בלי לקרוא וללמוד לעומק, מצאתי אפשרות להקטנת גודל המסך כך שיתאים ליד שאבחר, כי עם יד קטנה כמו שלי, אני צריך לקרוא לחבר כדי ללחוץ על שני כפתורים במקביל.
למרות הבדלי הגודל בין המכשיר לבין היד שלי, התפעול שלו נוח, המכשיר זריז מאוד והמסך שלו מאוד מפנק, גם גדול וגם בעל חדות ובהירות מספקת. במכשיר יש מעבד Snapdragon 650 בעל 6 ליבות במהירות 1.8GHz וזיכרון אחסון של 32 ג’יגה עם GB3 RAM
אם חשבתם שהמסך זה הדבר הגדול היחיד של המכשיר, טעיתם. בגוף המכשיר משולבת סוללה ענקית בנפח של 4,850mAh, שבניגוד לגלקסי שלי, שיש בו סוללה טיפה גדולה יותר מהממוצע ומבקש להתחבר לחשמל כבר ב-12 בצהריים, ה-Mi Max עובד ועובד ועובד, ואם לא תעבידו אותו בפרך (משחקים וסרטים), לא תצטרכו לחפש שקע חשמלי עד הלילה.
למרות כל הנ”ל, והאיברים הגדולים שיש לו, הצליחה שיאומי להכניס את כל הטוב הזה בעובי של 7.5 מ”מ ומשקל 203 גרם, שממש לא מורגש ביחס לגודל שלו.
ה-Mi Max הוא בעל קורא טביעות אצבעות בגבו, שעובד מצוין, וגם הרמקולים המובנים שבו מספקים צליל ברור ונקי. צמד המצלמות שלו, קדמית בנפח 5 מגה פיקסל עם זוית רחבה ואחורית בנפח 16 מגה פיקסל, בעלת מפתח צמצם F2.0 ופוקוס מהיר ואוטומטי, עובדות מצוין, אם כי הן לא תחרות לדגמי היוקרה של היצרניות המובילות ששמו את המצלמה כפיצ’ר מוביל בסלולרי שלהם. לטלפון מגירת SIM כפולה, כך שתוכלו לשלב שני מספרים וגם להפעיל על כל אחד שירותים שונים כמו וואטסאפ, ולהפעיל אותם ישירות מהטלפון באמצעות פיצ’ר Cloned App- הפיצ’ר מאפשר לשכפל אפליקציה ולמעשה להשתמש באותה אפליקציה עם שני בסיסי נתונים שונים, דבר המאפשר להשתמש באפליקציה על שני משתמשים או יוזרים שונים (משחקים, אפליקציות וכו’).
אפשרות חדשה, שנחשפתי אליה לראשונה בטלפונים סלולריים, היא Second Space. אפשרות זהה לבניית פרופיל לילדים במחשב המשפחתי כך שכל המשחקים שלהם יהיו זמינים על שולחן העבודה ולא תהיה להם גישה למסמכים רגישים או תוכנות לא ראויות לגילם. גם ב-Mi Max תוכלו לבנות “משתמש” לאחד מבני המשפחה, בעיקר הילדים שרוצים לשחק בטלפון שלכם, בלי שיפרסמו בשמכם תמונות מביכות בפייסבוק.
את המי-מקס אפשר למצוא בישראל במחיר 1890 ש”ח או להזמין מחו”ל ב-170$ לפני מיסים ומשלוח.
0
פברואר 4, 2017
תודה על הסקירה!
איפה משיגים אותו ב 1850 בארץ?
תודה,
שחר