איך לשמור על הסלולרי של הילד? הנה שתי דרכים

מאת יום חמישי, אוקטובר 5, 2017 , , , , Permalink 0

פורסם לראשונה ב-Geektime




בעולם של היום לכל זאטוט יש מסך שצמוד אליו, אם לא בבית הספר, אז בבית. אנחנו ההורים, לפעמים עסוקים מידי ולפעמים קצת עצלנים מידי מלנתק אותם מהמסך ולגרום להם לצאת החוצה או לשחק משחקים ללא מסך. אז קצת לפני שהם מתמכרים לכם, ויהיה לכם עוד יותר קשה לנתק אותם (וזה גם יהיה מלווה בצרחות), הנה שתי אפליקציות שיעזרו לכם להתמודד עם ניתוק שבין ילד למסכו וגם יעזרו לכם לנטר את הטלפון שלו, רק כדי לוודא שהכל בסדר.

הגבלת השימוש בטאבלט/ סלולרי

לפני כמה חודשים, קיבל הבכור (בן 5.5) טאבלט חדש. לא סתם טאבלט, כזה בלתי שביר עם מגן גומי דוחה ילדים עם ידיים שמאליות שנוטים להפיל כל מתנה יקרה שקיבלו עוד בטרם חגגה 24 שעות בבית. בהתחלה, הוא בילה בו קצת בין השעות שחזר הביתה ועד שיצא לחוג או לגינה, לא משהו רציני. לאט-לאט שמנו לב שהוא מתחבר אליו יותר ויותר והם נהיו לא רק חברים טובים, אלא ממש בלתי ניתנים להפרדה. לקראת סוף החופש הגדול, אחרי שכל הקייטנות נגמרו והאטרקציות מוצו, בילו השניים זמן איכות רב אחד עם השני, רב מידי, בעינינו ההורים. או-אז קיבלתי את המשימה לחפש אפליקציות שמגבילות את זמן השימוש בטאבלט.

חיפשתי וחיפשתי, ביקשתי עצות בקבוצות של הורים בפייסבוק, ביקשתי רעיונות מקבוצות וואטסאפ טכנולוגיות ולא קיבלתי תשובה מספיק טובה. חלק הפנו לאפליקציות שהפיתוח שלהן כבר הופסק והן לא עובדות עם מכשירים מתקדמים, חלק הציעו פיצ’רים מעטים במחיר מוגזם, ולא הצלחתי למצוא אפליקציה חינמית ראויה שאוכל לסמוך עליה עם ההתמכרות שבדרך, לפני שיהיה מאוחר מידי. כך גיליתי את Screen Time, אפליקציה בריטית עטירת יכולות המבטיחה לעזור לכם להילחם בהתמכרות הקרבה.

Screen Time- לשלוט בסלולרי מרחוק

האפליקציה חינמית לתקופת נסיון של שבועיים ולאחר מכן החל מ-$3.99 לחודש. שווה? כן. למה? תקראו בהמשך.

האפליקציה מתאימה למכשירי סלולר וטאבלט המריצים מערכת הפעלה אנדרואיד או iOS, למעט החברות הסיניות Xiaomi, Oppo, Meizu , Wiko שהגדרות האבטחה שלהן לוקות בחסר. תהליך ההתקנה טיפה מורכב: כמו בכל אפליקציה שרוצה לנטר ולשלוט על מכשיר אחר, תצטרכו גישה מלאה לשני המכשירים, השולט והנשלט, כדי שהתהליך יצליח והאפליקציה תותקן בהצלחה.

תחילה, הורידו את אפליקציית Screen Time למכשיר שבו אתם רוצים לשלוט. אחרי ההתקנה תישאלו אם יש לכם חשבון קיים או שזו התקנה ראשונה שלכם. לחצו על התקנה ראשונה ושם תתבקשו להכניס כתובת אימייל אליה יישלח לינק להורדת הגרסה השולטת של האפליקציה. אם אין לכם מכשיר אנדרואיד, אל דאגה- תוכלו לגלוש מדפדפן המחשב שלכם לאתר של האפליקציה ומשם לפתוח חשבון ולחבר אותו למכשיר הנשלט. מומלץ לצפות בסרטון הזה אם אתם נתקלים בבעיות בהתקנה. לאחר ההתקנה ופתיחת החשבון תתבקשו לקבוע סיסמה ראשית ששולטת על שני המכשירים וגם תקבלו סיסמה שתדע לחבר את המכשיר השולט לנשלט. השלב הבא יהיה לחזור למכשיר הנשלט ולהכניס את הסיסמה הזו תוך שאתם נותנים לאפליקציה הרשאות נרחבות לשליטה מרחוק, בלעדיהן התהליך לא יסתיים בהצלחה.

התקנתם בהצלחה? נפתח לכם עולם שלם של שליטה במכשיר הסלולרי של הילד/ה, הנה רשימה חלקית:

  • הגבלת זמן – תוכלו להחליט כמה זמן ביום הילד יוכל להשתמש במכשיר וגם לעקוב כמה זמן נוצל.
  • הגבלת שעות – תוכלו להגביל את שעות פעילות המכשיר כך שיפסיק לעבוד בשעת ארוחת הערב לדוגמה.
  • הגבלת אפליקציות – לא רוצים שהילד יוריד אפליקציות ללא פיקוח? החליטו איזה אפליקציות יוכל המכשיר הנשלט לפתוח ובטלו את חנויות האפליקציות.
  • עצירה מיידית – רוצים לעצור את פעילות המכשיר כאן ועכשיו? כפתור Pause יעשה זאת עבורכם מצוין וישתק את המכשיר הנשלט עד שתחליטו לשחרר אותו.
  • זמן משחק חופשי/ מטלות – תוכלו לתת לילד רבע שעה נוספת עבור משימות מוגדרות מראש באפליקציה (לנקות את החדר, לעשות שיעורי בית וכו’) או פשוט לתת לו זמן משחק חופשי למקרה שניצל את המכסה היומית אבל מגיע לו.
  • התראות – תוכלו לקבל התראה כמעט על כל פעולה שהמכשיר מבצע וברירת המחדל תשלח לכם אימייל והתראה למכשיר השולט כל פעם שהמכסה של שעות המשחק נגמרה.

למשתמשי אנדרואיד, יש אופציה להתקין גרסה אותה אי אפשר להסיר מהמכשיר הנשלט. להורדה לחצו כאן ועקבו אחר ההוראות.

שורה תחתונה? שווה כל רגע ושקל. לפעמים לא ידעתי מה מגיע יותר מהר, ההתראה על סיום המכסה היומית של הילד או ההודעה מאשתי שמשעמם לו והוא מחפש מה לעשות…

המחיר: קצת יותר מתריסר שקלים לחודש ($3.99) לגרסת הפרימיום, ממליץ לנסות ברצינות את השבועיים חינם כדי להעריך את היכולות.


Sentry Parental Control – ניטור מרחוק של מכשיר הסלולרי

את אפליקציית Sentry (אנדרואיד בלבד כרגע) גיליתי לגמרי במקרה באחת מקבוצות ההורים שאני חבר בהן. אמנם הבכור שלי עוד לא קרוב לגיל שבו יבקש סלולרי משל עצמו (עושה רושם שזה יקרה יותר מוקדם ממאוחר בהתחשב באבא שלו), אבל אני נחשף להמון בקשות של הורים למתבגרים שמבקשים כלים להתמודד עם סכנות הסלולרי ויודע שיום אחד זה יגיע גם אליי, אז למה לא להתחיל לבדוק כבר עכשיו? אז בדקתי.

חשוב לציין שהאפליקציה הזו בעיקר מנטרת, קרי- היא לא אמורה להשתלט על מכשיר של ילד כדי למנוע ממנו את השימוש, אלא היא שומרת מרחוק, מתריעה כשצריך ומכבדת את הפרטיות שלו. מתי צריך? תקראו הלאה.

תהליך ההתקנה יחסית פשוט. התקינו את האפליקציה על המכשיר שלכם. לאחר ההתקנה ופתיחת חשבון חדש תידרשו להכניס מספר טלפון של המכשיר אותו אתם רוצים לנטר. אם הילד שלכם עוד קטן והפעילות שלו מסתכמת בלהודיע לכם שהוא חזר מבית ספר או לבוא לאסוף אותו מחבר, לא באמת צריך לעדכן אותו שהתקנתם לו אפליקציה במכשיר. אבל, אם הילד שלכם מתבגר צעיר והמכשיר נמצא אצלו כל היום, כמו אצל מתבגר טיפוסי, מפתחי האפליקציה מעודדים אתכם לשתף את הילד בתהליך ולהסביר לו שהאפליקציה לא עוקבת אחריו, לא קוראת את ההודעות שהוא שולח ולא נכנסת בשמו לחשבונות ברשתות חברתיות, אלא רק מתריעה בפני ההורים על הודעה חריגה, תמונה שלא אמורה להתקבל בסלולרי של ילדים ותכנים אלימים ולא ראויים שההורים רוצים לשמור מפניהם.

לאחר שתוסיפו מכשיר לניטור, תישלח למכשיר הודעת טקסט עם לינק להורדה של גרסת הילד שם תוכלו להתקין ולחבר את שני המכשירים יחד. הרשאות המכשיר ימנעו מהילד להסיר את האפליקציה לאחר ההתקנה.

קצת על היכולות של האפליקציה:

  • מיקום של הסלולרי בכל זמן נתון באמצעות GPS
  • התראות מיידיות על תמונות או טקסט לא ראוי שהתקבלו למכשיר באמצעות אלגוריתם זיהוי תמונה חכם ואנליזת טקסט מתקדמת
  • הסטוריית שיחות של המכשיר
  • חיווי מצב סוללה ושליטה על מצב רטט/ צלצול של המכשיר

מפתחי האפליקציה הם ישראלים, לשניהם קוראים מיכאל. יותר מזה? ההורים של שניים מהם עלו ארצה באותו מטוס מאותה העיר ברוסיה לאחר היכרות רבת שנים, שני מספרים מפרידים ביניהם בתעודת הזהות. מיכאל אחד מגיע מרקע של ניהול והקמת צוותי פיתוח עם נסיון של למעלה מעשור, המיכאל השני הוא בוגר 8200 עם למעלה מ-15 שנות נסיון בפיתוח וניהול צוותים. הוא הקים פלטפורמת משחקי מובייל עם למעלה מ-4 מליון משתמשים כמתכנת מוביל וכתחביב הוא מפתח אפליקציות בתחומים שונים, להן יש כבר למעלה מ-3 מליון הורדות יחד. הרעיון לאפליקציה הגיע להם לפני כשנה, אחרי הרצאה על הסכנות האורבות ברשת לילדים בגילאים שונים וההבנה ששום פתרון קיים לא נותן את המענה כמו שהם רואים אותו.

שורה תחתונה? האפליקציה עובדת מצוין ומספקת התראות גם כשנחשפים לתוכן לא ראוי ברשתות חברתיות, ולא רק בהודעות במכשיר. עוד אין לי ילדים מתבגרים אז לא אטיף לכם, אבל אם יש לכם אפשרות להסביר לילדים את החשיבות של פיקוח וניטור של מכשיר סלולרי והעובדה שבשורה התחתונה זה לטובתם והפרטיות שלהם לא נפגעת, זה מהלך חכם שישרת את כל הצדדים בסופו של דבר. אם אתם מחפשים אפליקציה שתעקוב אחרי ילד בגיל בי”ס יסודי, בין אם לשקט נפשי שלכם ובין אם לביטחון שלו, מאוד ממליץ לכם להתקין. מקסימום, תסירו. זה חינמי.

להורדה לחצו כאן

0

No Comments Yet.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *