
בסוף שנת 2015 כתבתי על Qube, נורה מאוד חכמה שעלתה באתר מימון ההמונים אינדיגוגו. כל כך התלהבתי מהרעיון של נורה חכמה במחיר שפוי (20$) שקניתי 2 באותו רגע והתיישבתי לכתוב פוסט לבלוג.
אממה, כמעט שנה אח”כ, איפה הנורה ואיפה אני? מידי פעם אני מקבל עדכון במייל ממפתחי הנורה על קצב ההתקדמות. זה התחיל ב”שמענו את הביקורות שלכם וחזרנו לשולחן השרטוט”, המשיך ב”מבחני עמידות שלנו לא מספיק טובים” ולאחרונה זה היה “המשלוח הראשון כבר בדרך אליכם!”. מזל שלא חיכיתי להם עם הנורה השרופה בחדר השינה.
כאילו רצה הגורל והגיעה אליי לסקירה הנורה החכמה Avea מבית Elgato. הדגם שהגיע אליי לסקירה הוא הפשוט והזול יותר מדגמי החברה שמלבד נורות חכמות “רגילות” מוכרת גם נורות חכמות שולחניות ועוד במחירים לא נמוכים בכלל. מקור החברה בגרמניה ולמרות שהמנורה מיוצרת בסין היא לא מרגישה כמו חיקוי זול למשהו יקר יותר.
מה עושה נורה חכמה?
בואו נחזור קצת אחורה. מהי נורה חכמה? נורה חכמה היא נורה שניתן להתחבר אליה מרחוק באמצעות בלוטות’ או רשת אלחוטית. אם אתם בעניין של גאדג’טים שיהפכו את הבית שלכם לחכם, כמוני, מוזמנים לקרוא את המדריך שכתבתי, מבטיח שזה יעשה לכם את החיים קלים (ומגניבים) יותר במחיר ממש לא יקר והתקנה פשוטה מאוד.
חוזרים לנורה. מה יודעת הנורה שלנו לעשות? ובכן, היא עובדת בפרוטוקול בלוטות’, מה שאומר שלא תוכלו להתחבר אליה מכל מקום בעולם (כי מי צריך לכבות את האור כשהוא בחו”ל) אבל כשאתם כבר בבית תוכלו לשלוט עליה בטווח הקליטה של הבלוטות’ שבסלולרי שלכם.
כדי לשלוט בנורה תצטרכו להוריד את האפליקציה הייעודית, הזמינה גם למשתמשי אנדרויד וגם למשתמשי iOS על מגוון מכשיריו (אייפון, אייפד והשעון החכם של אפל).
החיבור בין הנורה לסלולרי הוא פשוט מאוד: מדליקים את הבלוטות’ בסלולרי, מחברים את הנורה, מדליקים אותה והמכשיר כבר ימצא אותה לבד. תוכלו כמובן לשלוט על יותר מנורה אחת כזו באמצעות האפליקציה.
לבני הבית שאין להם סלולרי לא תהיה בעיה להדליק ולכבות את המנורה עם המתג השולט עליה, אבל שימו לב שאם המתג כבוי לא תוכלו להדליק את הנורה מהאפליקציה.
אחרי שחיברתם והדלקתם את האפליקציה תוכלו לבחור אחד מבין 10 מצבי תאורה מוכנים מראש, כל אחד מעביר חוויה אחרת (Cozy Flames, Mountain Breeze, Cherry Blossom ועוד). בכל מצב תאורה שתבחרו תוכלו גם לווסת את עוצמת הבהירות והחַיוּת (Vividness).
לאלו מכם שלא מתחברים למצבי תאורה מוכנים מראש יש את האפשרות לבחור בין צבעים סולדיים יותר, שם תמצאו לבן, צהוב, ירוק, כחול, סגול וכו’. מי שחיפש אור לבן או צהוב ימצא אותו באפשרות הזו.
האפליקציה מאפשרת לכם גם לשים במועדפים את מצב התאורה שאתם הכי אוהבים וכך הוא יופיע ראשון תמיד שתפתחו את האפליקציה ויעזור לכם לקצר תהליכים.
תמיד חלמתם שהשעון המעורר מצלצל ובמקביל האור נדלק בחדר? עכשיו זה אפשרי. מצב תאורה מיוחד לאלה מכם שאוהבים שמדליקים להם את האור בבוקר. במצב הזה תוכלו לבחור את השעה שבה יידלק האור ואיזה שיר יעיר אתכם בבוקר, בין אם שיר ברירת המחדל או שיר שקיים לכם במכשיר וינוגן דרך האפליקציה.
החיים עם נורה חכמה
אני חייב לציין שבניגוד למזגן החכם והדוד החכם שנמצאים אצלי בבית ושינו את חיי מקצה לקצה (לכתבה), הנורה החכמה היא Nice to have. נכון שהבן שלי התלהב מהרעיון של לשחק עם האור דרך הסמארטפון כי זה שילב לו את שתי האהבות הכי גדולות כרגע בחייו- אורות וסלולרי, אבל להיכנס לחדר ולהדליק אפליקציה כדי להדליק את האור, במקום פשוט ללחוץ על מתג זה די מסרבל את העניין. זה נוח כשאתם כבר מכורבלים בשמיכה ביום חורף קר ולאף אחד אין כוח לצאת כדי לכבות את האור או כשהתחלתם לראות סרט ואתם רוצים לעמעם את האור ואין לכם דימר בכלל.
מבחינה טכנית הנורה מתאימה לשקע נורה סטנדרטי כך שאין בעיה של תאימות. על האריזה כתוב שהעוצמה שלה היא 7W, שזה יחסית חלש לנורות שאני קונה הביתה (27-30W), מה שמסביר למה הסלון שלנו היה חשוך מידי איתה כך שנאלצתי להעביר אותה לחדר השינה שהוא קטן יותר ולא דורש תאורה חזקה.
בשורה התחתונה, זה גאדג’ט מגניב וחביב, בטח אם אתם נותנים אותו מתנה למישהו שאוהב כאלה.
ניתן להשיג ברשת חנויות iStore במחיר 239 ₪, למי שיש סבלנות כמוני יכול להזמין אותה מאמזון ב-39$.
אוגוסט 24, 2017
היי תודה על הכתבה
ידוע לך אם מתאים לשימוש בארץ?
כי כתוב על האריזה שזה 120 וולט ובארץ זה 220 וולט. אני כרגע בניו יורק פשוט 🙂
תודה!