
העתיד כבר כאן, או באוסטרליה לפחות, ואנחנו צריכים לחכות קצת עד שהוא יגיע לשאר העולם. עריכה: הקמפיין הושהה מקיקסטארטר ובקרוב גם מאינדיגוגו (אבל אחלה רעיון)
מהו העתיד אתם שואלים? פרוייקט אינדיגוגו חדש וחדשני לפיתוח סמארטפון לביש בשם BLU עם יעד גיוס של מליון דולר, לא פחות.
למה זה העתיד? כי בניגוד לנסיונות קודמים לחבר בין צמיד או שעון חכם כזה או אחר לטלפון שיושב בכיס, הפעם מדובר על טלפון סלולרי חכם שהופך לצמיד.
כמה העתיד הזה קרוב? לא יותר מידי, אוגוסט 2016 ליתר דיוק.
החברים האוסטרלים שמפתחים את המוצר הזה, וכבר יש להם סוג של דגם עובד, זקוקים לכסף שלכם (שלי לא בשלב זה) על מנת לפתח לעומק את הטכנולוגיה של המסך המתקפל.
בואו נצא מנקודת הנחה שהמכשיר ישיג את יעד המימון השאפתני ויצליח לפתח את את הטכנולוגיה של המסך הגמיש ויתר החלקים (בטריה גמישה, למשל) ונתייחס למוצר כמוגמר- מדובר על סמארטפון חזק מאוד במונחי השוק של היום (ראו טבלת השוואה מול הסמארטפונים המובילים בשוק היום), אך נשאלת השאלה כמה הוא יפגר מאחור אחרי סמארטפונים שיהיו חדשים באוגוסט 2016? סביר מאוד להניח שאייפון 7, LG G5, נקסוס והאחרים כבר יהיו סיבוב אחד לפניו לפחות מבחינת טכנולוגיה והתקדמות השוק (לגבי סמסונג זה בכלל לא בטוח). כחסיד גדול של ONE PLUS ONE בעל הסוללה האימתנית והמחיר הנמוך (299-349$), הטלפון הזה, עוד לפני היותו לביש ומגניב, הוא לא רק זול יותר אלא בעל מאפייני סוללה עוצמתיים יותר וקיבולת אחסון כפולה. היתרון הגדול ביותר שיש לחברה האוסטרלית הזו היא היכולת להעלות מוצר עתידני באינדיגוגו בעוד ליצרניות הגדולות אין יכולת (או רצון, שיווקית כמובן) לתת חזון כלכך ארוך עם התחייבות למוצר. אני מעריך שאם הטכנולוגיה של המסכים הייתה קיימת היום בייצור המוני, היינו כבר מזמן רואים אייפון לביש, במקום עוד שעון חכם יקר.
קצת על המכשולים העומדים בטרם המכשיר יוכל להגיע אליכם הביתה: בראש ובראשונה המסך הגמיש- אז נכון שסמסונג שילבו מסך בטכנולוגיה דומה בקצוות של מכשיר הגלקסי6 אדג’ החדש והיקר להחריד, אבל לטעמי זה מיותר מכל היבט ומוסיף רק כגימיק לתמחור גבוה, כאן מדובר על מסך שלם שאמור להתגמש עד לנקודה מסוימת בלי להישבר ובלי להוריד מאיכות התמונה תוך שהוא שומר על שימושיות ויכולות טאץ’ גבוהות. לפי מה שמראים לנו בסרטוני ההדגמה (סוג של הוכחה שזה אפשרי) עוד רחוק היום. נקודה חשובה נוספת היא שהמפתחים של המכשיר לא מפתחים את הטכנולוגיה בעצמם, אלא מסתמכים על יצרן של מסכים גמישים, אז מצד אחד מדובר על יתרון שיש ספק של מסכים גמישים המפתח את הטכנולוגיה ומשקיע בייצור ומחקר, אך מצד שני לא בטוח שהם יכולים להתחייב כבר עכשיו ליכולות שלו או לזמינות שלו לשוק, מבחינת תמחור וכמות. הגיוני לחשוב שכאשר הספק הזה יסיים לפתח מסך גמיש כמוצר בפני עצמו, כל היצרניות הגדולות יעמדו אצלו בתור. אני רוצה להאמין שהעובדה שיש להם מחיר למוצר מעידה על תמחור של המסך, אבל קשה לדעת בשלב כזה מוקדם, לפני שהמסך בפני עצמו עומד כטכנולוגיה גמורה.
המכשול השני, בהנחה שהמסך יצליח, הוא איך לגרום לטלפון להיות גמיש. תחשבו רגע על הסמארטפון שלכם- תחשבו שהייתה לו היכולת להתגמש. כדי שזה יקרה צריך הרבה יותר מרק מסך גמיש, צריך בטריה גמישה (שתיים במקרה של BLU), צריך מסגרת שתהיה מספיק חזקה להגן ולהחזיק את המכשיר אבל תדע להתגמש, כל המעגלים הפנימיים צריכים לדעת לזוז מבלי להישבר- היום חוץ מאייפון 6+ אין מכשיר שיודע לעשות זה, או לפחות בכוונה תחילה.
כמה יעלה התענוג? הראשונים שקפצו על העגלה זכו בו במחיר מציאה של 219$, מחירו כיום הוא 319$, שזה עדיין חצי מאייפון רגיל לפחות (ONE PLUS ONE למשל אפשר להשיג ב-299$ לגרסת ה-64GB אם יש לכם מזל), מחירו לצרכן צפוי להיות 819$, וזה די הגיוני בהתחשב בטכנולוגיות המסובכות שיש בו, בפטנטים שצריך לרשום ובמפרט הטכני המאוד חזק שלו (נכון להיום, כמובן). המשלוח כבר כלול במחיר.
ראוי לציין, כפי שגם אני ובטח חלק מכם חשתם במהלך קריאת שורות אלו, שזה “חרטא שחבל על הזמן, והכסף”, אבל אל תשכחו שעל רוב ההמצאות במאה ה-20 אמרו דבר דומה. כדי להפריך את הטענות האלו יש סדרה של שאלות ותשובות וגם סרטונים כדי שתוכלו לתת קצת אמון (והרבה כסף) בקמפיין, שווה לבדוק לפני ששוללים. מבדיקה קצרה שעשיתי, עולה שהקמפיין שלהם בקיקסטארטר הושהה ע”י הנהלת האתר, סביר להניח שזה בגלל משחקי אגו בין שני אתרי גיוס ההמונים הגדולים שלא מאפשרים למגייסים לפרסם בשניהם בו זמנית, שלחתי להם פנייה לבירור הסיבה לחסימה, נראה אם אקבל תשובה.
אז מה אתם אומרים? שווה? מתיחה?
והתשובה: הגולשים ברדיט הצליחו להפריך את הרעיון ואת יכולת הביצוע של האוסטרלים וגרמו להורדה של הקמפיין בקיקסטארטר למרות תחינות חוזורת ונשנות של מנכ”ל החברה שהם יכולים לייצר את המוצר, עושה רושם שבקרוב גם אינדיגוגו יורידו אותם מהאוויר. לקריאת השרשור ברדיט ותגובת המנכ”ל
0
Leave a Reply